28.03.2017 9:53

Kinnusen Myllylle viime vuoden puolella toimitettu luomurypsipuriste-erä on laitettu väliaikaisesti Eviran ohjeesta toimitus- ja käyttökieltoon, johtuen alkuperäiseltä raaka-ainetoimittajalta perutusta luomusertifikaatista. Selvityksessä olevasta tuontirypsierästä viimeiset tehtaallamme valmistetut luomurehut on valmistettu tammikuussa ja viimeiset erät on toimitettu tuotteista riippuen asiakkaillemme aikavälillä 3.1. – 1.3.2017.

Olemme yhteydessä niihin luomuasiakkaisiimme, joille kyseisiä eriä on toimitettu ja mikäli näitä eriä on vielä asiakkaillamme varastossa, ne pyritään korvaamaan mahdollisimman pian uusilla luomurehutoimituksilla.

Markkinointikiellon alaiset rehuerät, jotka on käytetty ennen kuin tila on saanut tiedon, eivät Eviran mukaan vaikuta lopputuotteen luomuisuuteen eivätkä aiheuta seuraamuksia. Eviralta saamamme tiedon mukaan, ELY-keskukset tulevat ottamaan yhteyttä kaikkiin tiloihin ja antavat tarvittavat ohjeet rehun käytöstä. Evira ja ELY-keskukset jatkavat asian selvittämistä.

Rehun voi käyttää tavanomaisena rehuna tavanomaisille eläimille.

Pahoittelemme luomuasiakkaillemme tästä aiheutunutta harmia.