08.01.2021 15:10

Vuosi 2021 on merkittävä etappi meille Kinnusen Myllyllä. Tänä vuonna juhlimme rehutehtaamme 50-vuotissyntymäpäivää – valmistimme nimittäin ensimmäiset rehuseokset Utajärvellä jo vuonna 1971.

Olemme kehittäneet rehuja alusta saakka tiiviissä ja eteenpäin vievässä yhteistyössä pohjoisen Suomen viljelijöiden ja karjatilojen kanssa. Olemme myös investoineet rehutehtaaseen säännöllisesti, kasvattaen sekä valmistuskapasiteettiamme että vuosituotantovolyymiamme tasaisesti. Olemmekin kasvaneet merkittävimpien suomalaisten rehuvalmistajien joukkoon. Nykyinen rehutehdas on moderni, korkealle automatisoitu sekä teknisesti laadukkaista tuotteistaan tunnettu ja alueellisesti olemme Pohjois-Suomen suurimpia viljan ostajia.

Rehutehtaamme historia lähtee 1970-luvulta, jolloin rehuseoksia ryhdyttiin valmistamaan alihankintana silloiselle Hankkijalle. Oman Kinnusen Tähti-rehut -tuotemerkkimme lanseerasimme vuonna 1988. Tänä päivänä Kinnusen Tähti-rehut tunnetaan korkeasta laadusta, toimivuudesta, hyvästä kilpailukyvystä ja erinomaisesta asiakaspalvelusta.

Ennen kaikkea Kinnusen Mylly kuitenkin tunnetaan pohjoisten maakuntiemme maatalouden alkutuotannon jatkojalostajana. Yrityksemme toiminta-ajatus pohjautuu pohjoisten agraariperinteiden kunnioitukselle ja ekologisille periaatteille, joiden mukaisesti olemme aina valmistaneet lähialueen viljasta rehut lähialueen karjatiloille. Rehutehtaan yhteydessä toimivat elintarvikkeita valmistavat jauhomylly ja kauramylly, joiden sivujakeiden hyödyntämisen rehutehdas mahdollistaa. Sen lisäksi, että käytämme yrityksenä sataprosenttisesti uusiutuvasti tuotettua vihreää sähköä, käytämme rehutehtaalla myös kaurankuoresta tuotettua höyryenergiaa.

Käynnistämme juhlavuotemme juuriemme mukaisesti ja arvojamme kunnioittaen lanseeraamalla uuden Pohjan-Tähti-rehun, joka perustuu kotimaisten raaka-aineiden parhaaseen potentiaaliin ja niiden ilmastoystävällisyyteen. Uuden tuotteen ohella lanseerasimme Juhlavuoden kunniaksi oman juhlamerkin, minkä lisäksi juhlavuotta muistetaan kampanjoin ja tempauksin pitkin vuotta.

Lue lisää Pohjan-Tähti-rehusta täältä
Lue lisää Kinnusen Tähti-Rehujen historiasta täältä